Skip to main content

Informatie

TARIEF EN VERGOEDINGEN PSYCHOSOCIALE ZORG

Vanaf 1 januari 2023 is het tarief voor een gesprek (45 á 60 minuten) € 39,50 (vrijgesteld van BTW). Dit tarief geldt ook voor online consulten. Voor een bezoek bij jou thuis kunnen extra reiskosten in rekening worden gebracht.
BMC Helmond voldoet aan alle voorwaarden waarmee een vergoeding van deze consulten via de aanvullende verzekering mogelijk is (via ‘psychosociale zorg’ of ‘integratieve therapie’). De meeste ziektekostenverzekeringen geven, afhankelijk van het pakket aanvullende verzekering, een gehele of gedeeltelijke vergoeding voor psychosociale gesprekken. Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact op, dan kijken we wat mogelijk is in jouw situatie.

Over BMC

BMC Helmond is lid van de beroepsvereniging NVPA (Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychosociaal therapeuten en Agogen) en geregistreerd bij de koepelorganisatie RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). De wet WBGO is van toepassing op de praktijk, we maken dus gebruik van een behandelovereenkomst. BMC Helmond is aangesloten bij de geschilleninstantie SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg) te Utrecht en is onderhevig aan het tuchtrecht dat verzorgd wordt door de Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ). Mocht je een klacht hebben, dan bied ik daar graag een oplossing voor; bij geschillen kun je contact opnemen met de klachtfunctionaris van het NVPA. KvK: 17272028, BTW-ID: NL001689853B26.

OVER IRENE DIEPSTRATEN

Sinds 2010 ben ik als psychosociaal therapeut werkzaam in de zelfstandige praktijk te Helmond. Ik ben cum laude afgestudeerd (‘Social Work’, HBO-CMV, Den Bosch) en middels vervolgstudies blijf ik mij ontwikkelen, zowel in de psychologie als in de agogische richting. Ik heb kennis van psychopathologie en ben geschoold in ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en Rouwverwerking. In mijn loopbaan heb ik gewerkt in volwassenenonderwijs, welzijnswerk en persoonlijke coaching. Bovendien heb ik brede ervaring met hulpverlening aan jongeren, mensen met autisme en vrouwen die herstellen van een traumatische relatie. Voor het contact tussen therapeut en cliënt is een goede ‘klik’ heel belangrijk, je hebt daarom altijd alle ruimte om af te zien van een vervolggesprek.