Informatie

Vergoedingen neurotherapie of neurofeedback

De meeste ziektekostenverzekeringen bieden, afhankelijk van het pakket aanvullende verzekering, een gehele of gedeeltelijke vergoeding voor voor de behandelingen neurofeedback, neurotherapie of psychosociale gesprekken. Informeer vooraf bij uw zorgverzekeraar naar het beschikbare budget aan alternatieve of complementaire behandelingen voor psycho-sociale zorg.

BMC Helmond is lid van de beroepsvereniging het Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychosociaal therapeuten en Agogen (NVPA) en is aangesloten bij de koepelorganisatie Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). KvK: 17272028, BTW-ID: NL001689853B26. De wet WBGO is van toepassing op de praktijk, we maken dus gebruik van een behandelovereenkomst. Mocht u klachten hebben, bespreek dan met uw therapeut de wijze waarop dit opgelost kan worden. Bij geschillen kunt u contact opnemen met de klachtfunctionaris van het NVPA. BMC Helmond is aangesloten bij de geschilleninstantie SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg) te Utrecht en is onderhevig aan het tuchtrecht dat verzorgd wordt door de Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ).irene diepstraten

Irene Diepstraten

Over BMC

Neurofeedback te Helmond

Het Biometrisch Centrum (BMC) is gespecialiseerd in hersenmetingen en de wetenschappelijk onderbouwde toepassing van neurofeedback. BMC bestaat uit een centrale organisatie en een netwerk van praktijken waar hersenmetingen en neurofeedbackbehandelingen worden aangeboden die voldoen aan de hoogst mogelijke kwaliteitsnormen.
BMC Helmond ligt aan een doorgaande route en is dus goed bereikbaar, ook zijn er altijd voldoende gratis parkeerplaatsen. Op 4 minuten loopafstand vindt u de bushalte van en naar station Helmond. Station Helmond Brouwhuis ligt op ongeveer 22 minuten loopafstand
Afspraken zijn mogelijk op maandag tot en met donderdag, ook in de avonduren.

Tariefinformatie

U kunt een afspraak maken voor één van de volgende mogelijkheden.

Informatief gesprek:

Een vrijblijvend gesprek waarbij u uitleg krijgt over neurotherapie en een eerste indruk krijgt van de behandelwijze. Zo’n informatief gesprek duurt ongeveer een half uur en is kosteloos.

Intake:

Een intake bestaat uit een klachtbespreking, een (Q)EEG-meting en een behandeladvies. Van de resultaten ontvangt u een schriftelijke rapportage en een toelichting daarop. Een intake duurt 1 tot 1,5 uur en kost € 89,50 (vrijgesteld van btw).

Behandelingen:

Als uit de intake blijkt dat neurotherapie mogelijk is, dan volgen een reeks behandelingen neurofeedback. Het therapieverloop wordt per behandeling vastgelegd, zodat de voortgang goed gevolgd kan worden. Een behandeling duurt 30 minuten en kost € 49,50 (vrijgesteld van btw).

Tussenmeting:

Na elke 10 behandelingen wordt opnieuw een (Q)EEG-meting uitgevoerd om na te gaan wat het behandeleffect is op de hersenactiviteit bij de verschillende metingen, bij BMC Helmond worden daar géén extra kosten voor berekend, het tarief voor een tussenmeting is dus gelijk aan het behandeltarief.

Eindmeting:

Indien u dit op prijst stelt dan is aan het einde van de behandelingenreeks ook een (Q)EEG-meting mogelijk (vergelijkbaar met de meting tijdens de intake) waarvan u een schriftelijke rapportage ontvangt. Het tarief van deze nameting is € 89,50 (vrijgesteld van btw).
De betalingen worden maandelijks voldaan middels een automatische incasso, eventueel kunt u ook contant betalen. Maandelijks ontvangt u een factuur die u (indien van toepassing) ter declaratie kunt sturen naar uw zorgverzekering.

Tariefvergelijking

Het is vooraf moeilijk te voorspellen hoeveel behandelingen nodig zijn, dit is immers afhankelijk van de aard van de klachten, de ernst ervan en de snelheid waarmee het brein het leerproces doorloopt. Om toch enigszins de kosten van een neurofeedbacktraject tussen verschillende therapeuten te kunnen vergelijken, kunt u bijvoorbeeld uitgaan van een veelvoorkomend behandeltraject bestaande uit: de intake, 25 behandelingen en 2 tussenmetingen.

Bij de keuze van een therapeut is het natuurlijk ook van belang of u in het eerste gesprek een goed contact heeft met de therapeut: is de uitleg helder, voelt u zich begrepen en worden uw vragen duidelijk beantwoord? Ook de voorzieningen in de wachtruimte kunnen een rol spelen bij de keuze: als u als ouder uw kind begeleidt, is het immers prettig om de wachttijd comfortabel door te kunnen brengen. BMC Helmond biedt een prettige wachtruimte met koffie, thee, boeken en tijdschriften.

Voor zakelijke cliënten, artiesten (bijv. musici) en sporters die neurofeedback inzetten ten behoeve van prestatiebevordering en/of stressmanagement, zijn de kosten zakelijk aftrekbaar bij de belastingdienst.